Kompanija Azmont Investments stipendira studente sa 36000 eura

Drugu godinu zaredom kompanija Azmont Invesments je dodijelila stipendije za petoro budućih visokoškolaca. Stipendije pokrivaju cijelokupnu školarinu za trogodišnje osnovne studije na Akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na Univerzitetu Donja Gorica (UDG). Među velikim brojem onih koju su se prijavili, njih petoro dobilo je stipendije na osnovu: prethodnog uspjeha u školovanju, kvaliteta motivacionih i pisama preporuke, znanja engleskog jezika, kao i utiska koji su ostavili tokom intervjua. Četiri dobitnika stipendija su iz Boke Kotorske, dok je peti iz Podgorice.

Za kompaniju Azmont Investments ovaj stipendijski program predstavlja dugoročno ulaganje u one mlade ljude koji sjutra mogu biti na ključnim pozicijama u prestižnim domaćim i svjetskim rizortima i hotelima. ,,Izuzetno smo zadovoljni što je i ove godine stipendijski program izazvao brojne pozitvne reakcije. Naši stipendisti će pohađati studije koje im omogućavaju sticanje znanja, vještina i iskustva, koja će ih učiniti konkurentnim u oblasti hotelijerstva i turizma'', istakla je Adrijana Husić menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje kompanije Azmont Invesments. ,,Naša kompanija je izdvojila dodatnih 36.000 eura za stipendije ove godine, pored 24.000 eura koliko je izdvojeno prošle godine. Željeli bismo da nam se još kompanija iz naše industrije priključi u aktivnostima ove vrste, jer ovakva podrška dugoročno gledano je u interesu svih nas. Bilo bi odlično vidjeti druge crnogorske kompanije da se rukovodeći ovim principima uključe u jačanje znanja i vještina mladih osoba koje su voljne da se obrazuju za rad u ugostiteljstvu. '' dodala je Husić. 

Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-iju, osnovane su 2016. godine kao zajednički projekat kompanije Azmont Investments, UDG-ija i poznate međunarodne visokoškolske ustanove za hotelijerstvo i menadžemnet Vatel. Dosadašnji rezultati kao i utisci prve generacije studenata dokazali su da je ovaj program zasnovan na najboljim svjetskim standardima i praksama iz ove oblasti. U vezi s tim, vrijedi istaći da su studenti već tokom prve godine studija imali priliku da obavaljaju praksu u renomiranim institucijama iz ove oblasti, i to ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu.

Studijski program za međunarodno hotelijerstvo i menadžemnt zasnovan je na savremenom pristupu i modernom programu za obrazovanje, treningu i pripremi studenata za rad u sektorima hotelskog menadžmenta, turizma i ugostiteljstva. Po završetku akademskih osnovnih (Bachalor) ili Master studija, diplomcima će biti uručena nacionalna kao i diploma Evropske unije za program koji su uspješno završili. 

Pored finansijske podrške u iznosu od 250.000 eura za kupovinu franšize od VATEL-a kojom se obezbjeđuje franšiza za Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG u narednih 11 godina, kompanija Azmont Invesments  odlučila se za finansiranje i stipendijskog programa. Program je prvenstveno namijenjen budućim visokoškolcima iz Boke Kotorske, gdje će u prednosti biti kandidati iz Herceg Novog. Međutim, program je otvoren i za druge kandidate koji ispunjavaju kriterijume programa, kao i za one koji pokazuju veliku posvećenost i motivaciju za sticanje profesionalne karijere u ugostiteljstvu i turizmu.

U ovoj i protekloj godini kompanija Azmont Invesments je podržala ukupno 9 studenata sa 60.000 eura i na taj način doprinijela pripremi nove generacije mladih ljudi koji sebe vide kao uspješne  profesionalce u ugostiteljstvu, turizmu i hotelskom menadžmentu.