Odbor direktora

Ahmet Erentok

Ahmet Erentok

predsjednik Odbora direktora

Gospodin Ahmet Erentok je počasni predsjednik Azerbaijan Turkey Business Association, zamjenik predsjednika Azerbaijan Turkey History Research Foundation i predsjednik Azerbaijan Turkey US Foundation. Predsjednik je Nadzornog odbora u kompanijama AtaHolding, Azerbaijan Global İnvestments, Azmont Investments, kao i predjsednik ICOM Group USA, ICOM Capital Group i ICOM Advisors.

 

Gospodin Erentok rođen je 1962. godine u Ankari. Stekao je diplomu bachelora na univerzitetu u Bakingemu i master diplomu sa specijalizacijom u međunarodnim odnosima i pravnim naukama na koledžu Bruklina, pri univerzitetu Nju Jork. U sklopu njegovih poslovnih aktivnosti, završio je nekoliko kurseva i seminara, uključujući OPM (Owner/President Management) program Harvard Bussines School i TIYSEP na Yildiz Tehničkom univerzitetu.

 

Gospodin Erentok je započeo svoju karijeru 1984. godine gdje je učestvovao u osnivanju više od 60 turskih i njemačkih kompanija, a bio je član i predsjednik u ovim kompanijama od 1992. godine.

 

Od 1996. godine radio je u Bakuu. Bio je uključen u širenju investicionih aktivnosti u Turskoj, Azerbejdžanu, Kavkazu, Rusiji, centralnoj Aziji i na Balkanu. Tokom ovog perioda, osnovao je nekoliko kompanija pružajući im i savjetodavne usluge. Radio je u mnogobrojnim vladinim organizacijama, korporacijama, bankama, finansijskim institucijama širem svijeta sa različitim institucionalnim investitorima.

Rashad Rasullu

Rashad Rasullu

Član Odbora direktora

Gospodin Rashad Rasullu je član Odbora direktora Azmont Investments.

Gospodin Rasullu je je stekao diplomu bachelora međunarodne ekonomije i magistrirao u istoj oblasti 2002. godine na azerbejdžanskom državnom Ekonomskom fakultetu. Tečno govori engleski, azerbejdžanski, turski i ruski jezik.

Karijeru je započeo u Narodnoj banci Azerbejdžana (Centralna banka) gdje je radio kao glavni specijalista za odnose sa javnošću od 2002. do 2004. godine. Od 2004. godine počeo je da radi u AtaHoldingu kao glavni specijalista u sektoru za ljudske resurse. Godine 2006. angažovan je kao savjetnik predsjednika Nadzornog odbora i radio je na toj poziciji do oktobra 2012. godine. Takođe, radio je kao glavni sekretar Azerbaijan Turkey Business Association između 2006-2012. Bio je član Odbora direktora Azerbaijan Turkey Business Association i Savjeta stranih investitora od Crne Gore do aprila 2016. godine. Radio je na poziciji zamjenika izvršnog direktora kompanije AtaHoldinga do avgusta 2017, a bio je i član Nadzornog odbora VTB Bank Azerbaijan do februara 2018, te član Odbora direktora Nove Banke AD Podgorica, kao i član Odbora direktora AtaInsurance OJSC.

Gospodin Rasullu je aktivno angažovan u Crnoj Gori i Azerbejdžanu. Nakon pozicije zamjenika izvršnog direktora u kompaniji Azmont Investments, od 2016. godine do 2020. godine obavljao je funkciju izvršnog direktora Portonovi Resort Management Company.

Neriman Serdarli

Neriman Serdarli

Član Odbora direktora

Gospodin Neriman Serdarli je član Odbora direktora Azmont Investments.