Odbor direktora

Ahmet Erentok

Ahmet Erentok

predsjednik Odbora direktora

Gospodin Ahmet Erentok je počasni predsjednik Azerbaijan Turkey Business Association, zamjenik predsjednika Azerbaijan Turkey History Research Foundation i predsjednik Azerbaijan Turkey US Foundation. Predsjednik je Nadzornog odbora u kompanijama AtaHolding, Azerbaijan Global İnvestments, Azmont Investments, kao i predjsednik ICOM Group USA, ICOM Capital Group i ICOM Advisors.

 

Gospodin Erentok rođen je 1962. godine u Ankari. Stekao je diplomu bachelora na univerzitetu u Bakingemu i master diplomu sa specijalizacijom u međunarodnim odnosima i pravnim naukama na koledžu Bruklina, pri univerzitetu Nju Jork. U sklopu njegovih poslovnih aktivnosti, završio je nekoliko kurseva i seminara, uključujući OPM (Owner/President Management) program Harvard Bussines School i TIYSEP na Yildiz Tehničkom univerzitetu.

 

Gospodin Erentok je započeo svoju karijeru 1984. godine gdje je učestvovao u osnivanju više od 60 turskih i njemačkih kompanija, a bio je član i predsjednik u ovim kompanijama od 1992. godine.

 

Od 1996. godine radio je u Bakuu. Bio je uključen u širenju investicionih aktivnosti u Turskoj, Azerbejdžanu, Kavkazu, Rusiji, centralnoj Aziji i na Balkanu. Tokom ovog perioda, osnovao je nekoliko kompanija pružajući im i savjetodavne usluge. Radio je u mnogobrojnim vladinim organizacijama, korporacijama, bankama, finansijskim institucijama širem svijeta sa različitim institucionalnim investitorima.

Rashad Rasullu

Rashad Rasullu

izvršni direktor Portonovi Resort Management Company

Gospodin Rashad Rasullu je član Odbora direktora Azmont Investments i izvršni direktor Portonovi Resort Management Company.  Gospodin Rasullu je član Odbora direktora Nove Banke AD Podgorica, kao i član Odbora direktora AtaInsurance OJSC.


Gospodin Rasullu je je stekao diplomu bachelora međunarodne ekonomije i magistrirao u istoj oblasti 2002. godine na azerbejdžanskom državnom Ekonomskom fakultetu. Tečno govori engleski, azerbejdžanski, turski i ruski jezik.


Karijeru je započeo u Narodnoj banci Azerbejdžana (Centralna banka) gdje je radio kao glavni specijalista za odnose sa javnošću od 2002. do 2004. godine. Od 2004. godine počeo je da radi u AtaHoldingu kao glavni specijalista u sektoru za ljudske resurse. Godine 2006. angažovan je kao savjetnik predsjednika Nadzornog odbora i radio je na toj poziciji do oktobra 2012. godine. Takođe, radio je kao glavni sekretar Azerbaijan Turkey Business Association između 2006-2012. Bio je član Odbora direktora Azerbaijan Turkey Business Association i Savjeta stranih investitora od Crne Gore do aprila 2016. godine. Radio je na poziciji zamjenika izvršnog direktora kompanije AtaHoldinga do avgusta 2017., a bio je i član Nadzornog odbora VTB Bank Azerbaijan do februara 2018.


Gospodin Rasullu je aktivno angažovan u Crnoj Gori i Azerbejdžanu. Nakon pozicije zamjenika izvršnog direktora u kompaniji Azmont Investments, od 2016. godine izvršni je direktor Portonovi Resort Management Company.

Stevan Milić

Stevan Milić

generalni direktor Portonovi Resort Management Company

Gospodin Stevan Milić je generalni direktor u Portonovi Resort Management Company.


Gospodin Milić je stekao diplomu više škole u marketingu i menadžmentu na Columbia State University i bachelor diplomu u poslovnoj administraciji sa fokusom na područja finansija, računovodstva, marketinga i menadžmenta na Faulkner University. Tečno govori engleski i italijanski jezik.


Karijeru je započeo u Telenoru 2005. godine, u novoosnovanom sektoru za ljudske resurse. Od samog početka učestvovao je u brojnim projektima kompanije na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Bio je direktor ljudskih resursa od septembra 2011. godine, a od 2013. godine je angažovan kao Direktor korporativnih komunikacija i ljudskih resursa. Od 2014. godine priključio se Portonovi projektu kao Direktor ljudskih resursa i administracije.


Gospodin Milić se priključio Azmont Investments timu 2015. godine kao pomoćnik izvršnog direktora za operacije. Takođe, od 2016. do 2018. godine bio je zadužen za upravljanje kompanijom Portonovi Hospitality Management Company kao njen izvršni direktor .