Menadžment

Rashad Aliyev

Rashad Aliyev

izvršni direktor

Gospodin Rashad Aliyev izvršni je direktor kompanije Azmont Investments i zamjenik izvršnog direktora AtaHolding OJSC.

Gospodin Aliyevje stekao diplomu bachelora na odsjeku za međunarodne ekonomske odnose na azerbejdžanskom državnom Ekonomskom fakultetu 2004. godine i magistrirao na istom odsjeku 2006. godine. Takođe, magistar je poslovne administracije (MBA) sa fokusom na strateško poslovno planiranje i finansijski modeling, London School of Business and Finance. Govori tečno engleski, azerbejdžanski, turski i ruski jezik.

 

Počeo je karijeru kao revizor u sektoru za nadzor, u Centralnoj banci Republike Azerbejdžan. Stekao je bogato radno iskustvo u AtaHolding OJSC gdje je radio na više pozicija: glavni specijalista u finansijskom sektoru od 2005-2007. godine, šef odsjeka za finansije i računovodstvo  tokom 2007-2008. godine i direktor finansijskog sektora od 2008. do aprila 2012. godine. Od 2012. godine, zamjenik je izvršnog direktora AtaHolding OJSC. Istovremeno, od 2006. godine, član je i predsjednik je revizorske komisije Ata Bank OJSC i od 2013. godine predsjednik komisije za strateško planiranje Bank VTB (Azerbaijan).

 

Gospodin Aliyev je aktivno angažovan u Crnoj Gori i Azerbejdžanu. Zamjenik je predsjednika Odbora direktora u AtaHoldingu od oktobra 2012. godine. Od 2015. godine, član je nadzornog odboraAzerbaijan Global İnvestments-a i izvršni direktor kompanije Azmont Investments.

Farid Muradov

Farid Muradov

pomoćnik izvršnog direktora za pravne poslove

Gospodin Farid Muradov je pomoćnik izvršnog direktora za pravne poslove u kompaniji Azmont Investments, i specijalizovan je za poslovno i investiciono pravo.


Gospodin Muradov je stekao bachelor diplomu u pravu na turskom univerzitetu Dokuz Eylul. Godine 2013. završio je Law and Social Justice School of University of Liverpool i dobio LLM diplomu u međunarodnom poslovnom pravu. Tečno govori engleski, azerbejdžanski, turski i ruski jezik; u poslovnoj komunikaciji se služi i njemačkim jezikom.


Karijeru je započeo 2007. godine kao pripravnik u turskoj pravnoj firmi Konacoglu. Potom je radio na nekoliko pravnih pozicija u okviru Nurgun Grupe i Synergy Grupe. Karijeru je nastavio u kompaniji Veritas Management Systems kao viši pravni konsultant. Prije nego se pridružio Azmont timu radio je kao viši pravni menadžer u kompaniji Ekvita Law and Tax Services firm. Azmont timu se priključio u aprilu 2015 godine kao generalni savjetnik.


Ima iskustvo u korporativnom, investicionom i poslovnom pravu.

Jeyhun Abdullayev

Jeyhun Abdullayev

pomoćnik izvršnog direktora za finansije

Gospodin Jeyhun Abdullayev je pomoćnik izvršnog direktora za finansije u kompaniji Azmont Investments.

 

Gospodin Abdullayev je diplomirao sa počastima na državnom Ekonomskom fakultetu u Azerbejdžanu, na odsjeku Finansije i krediti 2005. godine. Pohađao je MBA program na Khazar Univerzitetu i diplomirao 2010. godine. Govori tečno engleski, azerbejdžanski, turski i ruski jezik.

 

Karijeru je počeo 2004. godine u “UniBank” komercijalnoj banci kao viši specijalista u sektoru za finansiranje projekata. Od 2006-2008. godine bio je viši revizor u PricewaterhouseCoopers. Radio je reviziju i u domaćim i međunarodnim kompanijama za osiguranje, naftu i gas, građevinu i nekretnine, hotelsku industriju, banke u Azerbejdžanu. Nastavio je sticati revizorsko iskustvo u Baker Tilly Azerbaijan između 2008-2013. godine kao glavni revizor.

 

Gospodin Abdullayev je u periodu od 2013. do 2017. radio u kompaniji AtaHolding OJSC kao finansijski direktor Grupe. Učestvovao je u razvoju strategija za stvaranje održivih vrijednosti. Tokom svog radnog iskustva u holding kompanijama, podržavao je upravljačko tijelo i viši menadžment u donošenju odluka i olakšavao razumijevanje obavljanja organizacionih funkcija i sektora.

 

Gospodin Abdullayev je aktivno angažovan u Crnoj Gori. Pridružio se Azmont Investments timu 2015. godine kao pomoćnik izvršnog direktora za finansije.”