Sve veće internacionalno interesovanje za Portonovi

(20. mart 2018) Portonovi nastavlja sa prezentacijama na međunarodnom tržištu – Portonovi, projekat vrijedan €650 miliona predstavljen je na MIPIM-u najvećem svjetskom sajamu nekretnina.

 

Najnovija luksuzna lifestyle destinacija na Jadranu, Portonovi, Crna, Gora, je predstavljena na ovogodišnjem sajmu MIPIM 2018. u sklopu delegacije crnogorskog Ministarstva za održivi razvoj i turizam, predvođena Ministrom Pavlem Radulovićem.

 

Posjetioci crnogorskog štanda, na kojem je predstavljen i Portonovi, imali su priliku da iskuse dio onoga što će Rizort imati u ponudi, ali i da dobiju više informacija o mogućnosti investiranja. Kao kompaniju koja je već 5 godina u Crnoj Gori, posebno nas raduje činjenica je Crna Gora sve prepoznatljivija kao destinacija i ujedno interesantnija svjetskim putnicima i investitorima iz različitih zemalja.

 

Tokom prva tri mjeseca 2018. godine, Portonovi rizort, sa posebnim fokusom na Marinu, predstavljen je na međunarodnim nautičkim sajmovima u Dizeldorfu i Istanbulu, a kao dio sveobuhvatne promocije kompanije i partnera D-Marin. Azmont Investments u narednom periodu nastavlja sa predstavljanjem projekta u nastanku, pa će auditorijum u Londonu već krajem ovoga mjeseca imati priliku da se bliže upozna sa samim Rizortom.

 

MIPIM – najveći svjetski sajam nekretnina ugostio je 24 200 učesnika tokom 4 dana izložbi, konferencija i networking događaja od 13 do 18. marta u Kanu. Predstavnici 100 zemalja i 3100 kompanija okupili su se kako bi predstavili najveće međunarodne projekte - od stambenih do komercijalnih, hotela, turističkih i logističkih nekretnina.

 

Portonovi, vrijedan €650 miliona, osmišljen je tako da Crnu Goru postavi na svjetsku mapu kao sljedeću destinaciju za probirljive svjetske putnike, a gradi se na samom ulazu u Boko Kotorski zaliv. Otvaranje rizorta će se odvijati u nekoliko faza, počev od ove godine. Portonovi rizort, veličine 26ha, će imati 275 nekretnina. Dodatno, prvi One&Only hotel u Evropi, sa integrisanim Espace Chenot Health Wellness Spa Montenegro, nalaziće se u Portonovom. Ono što posebno izdvaja rizort i čini njegovu okosnicu jeste potpuno nova i najmodernija D-Marin Portonovi Montenegro marina.

 

Glavni investitor Portonovi rizorta je kompanija Azmont Investments, jedan od vodećih investitora u Crnoj Gori. Sjedište kompanije je u Crnoj Gori, i to od 2012. godine kada je kompanija započela svoj rad. Za sada, Portonovi je glavni projekat kompanije, a dobro poznati investitor je otvoren za dalja ulaganja ne samo u Crnoj Gori, već i u drugim zemljama.