Nova generacija studenata i stipendista studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment

(27. jul 2018) Treću godinu za redom kompanija Azmont Investments dodijelila je 5 stipendija u ukupnom iznosu od 36.000 eura, što pokriva punu vrijednost školarine tokom tri godine studija na programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica - Bachelor diploma.

Ovogodišnji stipendisti su: Teodora Tonić (Herceg Novi), Nikola Milatović (Podgorica), Vladimir Vlaović (Podgorica), Đulija Perišić (Herceg Novi), Andrija Marić (Podgorica).

 

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-ju se rade po licenci francuske škole Vatel koja je 2016. godine proglašena najboljom školom u oblasti međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta.
“Kompanija Azmont Investments na ovaj način želi da podstakne profesionalizaciju i edukaciju kadrova u Crnoj Gori, jer duboko vjerujemo da se samo jačanjem lokalnih kapaciteta postiže trajan i konzistentan napredak zemlje”, istakla je menadžerka za marketing i komunikacije u kompaniji Azmont Investments, Adrijana Husić.

 

Tokom prethodne dvije godine, blizu 100 studenata osposobljeno je za profesionalno bavljenje menadžmentom u turizmu na međunarodnom nivou, dok su neki od njih već uključeni u međunarodnu praksu. Naredne školske godine imaćemo i prve diplomce ovog jedinstvenog akademskog programa u Crnoj Gori.

 

Kao kompanija, uvjereni smo da će studenti iz Crne Gore, diplomci programa za Međunarodno hotelijerstvo i menadžment, biti upravo oni koji će se naći na različitim pozicijama i nivoima u okviru Portonovi rizorta. Portonovi Resort Management Company, koja je zadužena za menadžment rizorta, već je u procesu obuke i zapošljavanja lokalnih operativnih i menadžerskih kadrova.

 

‘’Maloprodajna i ugostiteljska djelatnost biće u potpunosti funkcionalna već marta 2019. godine, te će se pozicije iz ovih oblasti ubzano popunjavati takođe. Zato želimo da ohrabrimo studente iz cijele Boke, ali i drugih gradova Crne Gore da se prijave na konkurs koji će biti raspisan i naredne godine.’’, zaključila je Husić.

 

O programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment:

Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja je i koristi za cijelu industriju jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovaj prestižni program ima za cilj da pomogne u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, i to na međunarodnom nivou. Ono što ove studije razlikuje od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naši studenti će istu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa. Nakon završenih studija, studenti dobijaju diplomu crnogorskog univerziteta, kao i EU diplomu međunarodnih studija. Stipendistima će takođe biti ponuđena odgovarajuća pozicija na nekom od projekata koje realizuje kompanija Azmont Investments, kao što je npr. Portonovi rizort.

 

O Vatel licenci:

Partnerstvo između kompanije Azmont Investments, UDG-ija i Vatel-a koje je uspostavljeno 2016. godine, Crnoj Gori je donijelo međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master programa, studenti će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija.