Poziv budućim studentima za Azmont Stipendijski program za studije Međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta

(12. jun 2018) Kompanija Azmont Investments treću godinu za redom poziva zainteresovane buduće studente da se prijave na konkurs za Azmont Investments Stipendijski program. I ove godine, biće dodijeljeno do 5 stipendija u punom iznosu vrijednosti školarine koje se odnose na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica - Bachelor diploma.

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-u se rade po licenci francuske škole Vatel koja je 2016. godine proglašena najboljom školom u oblasti međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta.

Azmont Investments će ove godine izdvojiti 36.000 EUR za 5 uspješnih stipendista. Vrijednost stipendije trenutno iznosi 2.400 EUR po akademskoj godini, ukupno 7.200 EUR po stipendisti. Trajanje stipendije je 3 godine i stipendija se odnosi isključivo na Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-u.

 

“Dodjelom stipendija budućim studentima iz bokokotorskog zaliva, naša kompanija prvenstveno želi da osigura razvoj edukativnih hotelijerskih programa, podrži lokalne resurse, podstakne njihov dalji razvoj i omogući mladima iz Crne Gore međunarodno iskustvo kroz najbolju praksu. Vjerujemo da nivo turističke ponude u jednoj zemlji umnogome zavisi od kvaliteta ljudi koji je kreiraju”, istakla je Adrijana Husić, menadžer marketinga i komunikacija u Azmont Investments.

 

 

Uslovi konkursa: Pravo učešća na konkursu imaju navršeni srednjoškolci koji žele da se profesionalno usavršavaju u oblasti međunarodnog hotelijerstva i turizma, dok prednost imaju mladi iz Bokokotorskog zaliva i opštine Herceg Novi. Rok za podnošenje dokumentacije na konkurs za 2018/19 godinu je 17. jun 2018. godine. Više informacija o načinu apliciranja je dostupno na Azmont Web Site-u, u dijelu za Društvenu odgovornost. Link: http://azmont.com/cg/azmont-investments-scholarship-program-2018

 

O programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment:

Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja je i koristi za cijelu industriju jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovajprestižniprogramimazaciljdapomogneudaljemobrazovanjuirazvojuhotelijerstvauCrnojGori, istovremenopripremajućigeneracijekojedolazedaizgradesvojekarijereuhotelijerstvuiturizmu, itonameđunarodnomnivou.

Ono što ove studije razlikuje od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naši studenti će istu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa.

Nakon završenih studija, studenti dobijaju diplomu crnogorskog univerziteta, kao i EU diplomu međunarodnih studija. Stipendistima će takođe biti ponuđena odgovarajuća pozicija na nekom od projekata koje realizuje kompanija Azmont Investments, kao što je npr. Portonovi rizort.

 

O Vatel licenci:

PartnerstvoizmeđukompanijeAzmontInvestments, UDG-ijaiVatel-akojejeuspostavljeno 2016. godine, CrnojGorijedonijelomeđunarodneobukeVATEL-akojesezasnivajunapravojmjeriikombinacijiteorijeiprakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master programa, studenti će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija.

 

O Azmont Investments-u:

Azmont Investments, kompanija sa sjedištem u Crnoj Gori, obavezala se da primijeni svoja najadekvatnija sredstva kako bi ostvarila zacrtanu misiju: stvaranje efikasnog i održivog investicionog portfolija koji je fokusiran na odgovornost, održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje. Azmont Investments je investitor sa jasnom vizijom i ambicijom da bude kompanija svjetske klase koja radi na kreiranju ekskluzivnog višenamjenskog rizorta, po svjetskim standardima, kakav će biti Portonovi. Krajem 2015. godine, koristeći se bogatim iskustvom svojih osnivača, Azmont je odlučio da napravi još jedan korak i uđe u finansijski sektor osnivanjem banke u Crnoj Gori.