Otvaranje Portonovi Rizorta najavljeno na sajmu nekretnina u Bakuu

Kompanija Azmont Investments najavila je otvaranje prve faze ekskluzivnog rizorta mješovite namjene Portonovi za 2019. godinu. Portonovi je tom prilikom predstavljen kao rizort na jednoj od najljepših lokacija u Bokokotorskom zalivu.

 

Simbolizujući nesvakidašnju ljepotu zemlje i autentičan način života, Portonovi se prostire na 26 hektara, sa više od 200 rezidencijalnih jedinica, prelijepim vrtovima i preko 50 luksuznih vila jedinstvenog dizajna. Pored izvrsne rezidencijalne ponude, od 2019. godine Portonovi će biti i jedinstvena mediteranska jahting destinacija sa D-Marin Portonovi Montenegro marinom za super jahte i brodove, kao i zavidnom ponudom ugostiteljskih i maloprodajnih objekata. Prvi One&Only u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, biće najistaknutiji deo ponude Portonovog. Ponuda restorana, galerija, butika i salona iz svih djelova svijeta kreirana je za savremenog čovjeka koji vrednuje autentičnost, kulturu i istoriju civilizacija.

 

“Ljudi iz svih krajeva svijeta se sve više okreću neotkrivenim mjestima koja njeguju raskošan, ali i inspirativan životni stil, prirodu i njena bogatstva, opuštajuću i bezbjednu okolinu, kao i inspirativnu kulturnu i umjetničku scenu. Osim svega navedenog, Crna Gora ima jedan od najpovoljnijih zakonskih okvira za investicije. Rastući broj avio kompanija koji zemlju povezuje sa globalnim destinacijama je svakako prednost, kao i otvorena vizna politika prema mnogim zemljama svijeta. Sve ovo nam uliva povjerenje u dobru saradnju na međunarodnom nivou”, izjavio je gospodin Ahmet Erentok, predsjednik odbora direktora kompanije Azmont Investments, tokom svoje prezentacije, kao jedan od vodećih izlagača na 4. Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija RecExpo Real Estate koji se održao od 22. do 24. novembra u Baku Expo Centru.

 

Pored velikog interesovanja iskazanog za Portonovi Rizort, posjetioce 4. Međunarodnog sajma nekretnina posebno je interesovala Crna Gora kao destinacija. Rastuća popularnost Crne Gore kao zemlje je nesumnjiva naročito u kontekstu njenih prirodnih ljepota, mediteranske klime, duge tradicije i bogatog kulturnog nasljeđa.

 

“Duh tradicije, ali i specifične elegancije koji će uskoro oživjeti u Portonovom, upravo ga čini jednom od najinteresantnijih rezidencijalnih opcija na Mediteranu, ali i jednim od najekskluzivnijih projekata luksuznih nekretnina u ovom dijelu Evrope”, naglašava gospodin Erentok, glavni investitor projekta.

 

O Portonovi rizortu

Otvaranjem Portonovi Rizorta 2019. godine počinje i život u Portonovi naselju, Portonovi Marina rezidencijama, zajedno sa promenadom, trgovima, parkovima kao i u potpunosti operativnom D-Marin Portonovi marinom. Portonovi naselje je osmišljeno u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture. Budući stanari moći će da biraju između apartmana niske gradnje, penthausa i stanova u zasebnim kvartovima koji su odvojeni prelijepim pejzažnim idejama i posebnim osvjetljenjem. Elegantna unutrašnjost stanova odiše prostranošću i komforom uz najviši nivo funkcionalnosti. Balkoni u stilu Šekspirove Julije, autentično rađeni prozori i ušuškane terase čine Portonovi naselje najromantičnijim dijelom Rizorta koji štiti privatnost stanara, ali i pruža najljepše poglede i iskustva koja Porotonovi pruža.

 

Marina rezidencije odlikuje moderna, urbana i živahna atmosfera. Na samoj obali mora, stanovi i vile oslikavaju eleganciju i savremenost, uz dodir sofisticiranosti i luksuza. Drvo i staklo daju originalan i prefinjen izgled, dok unutrašnjost stanova odlikuje nautički stil. Vile u Marina rezidencijama imaju svoje zasebne ‘’infinity’’ bazene i pružaju jedan od najljepših pogleda na Marinu, pozivajući vas da budete jedno sa prirodom.

 

D-Marin Portonovi Marina, kojom će upravljati međunarodno poznati lanac marina D-Marin, ima 238 vezova za rezidentne i nerezidentne jahte, uz cejlokupnu prateću uslugu najvećeg kvaliteta; dodatno, i gorivo oslobođeno poreza, akciza i carina. Marina nudi nekoliko ulaza, zaštićenu poziciju na ulasku u Bokokotroski zaliv, čineći je idealnom za super jahte, heliped, a uz energiju Vista trga koji predstavlja centar zbivanja ovoga dijela.