Podrška dečijem horu „Cvrkutići“, lokalnim mladim talentima

Tradicionalno prepoznati kao dio zajednice, prijatelj i veliki pobornik lokalne kulture i nasljeđa, Portonovi i njegovi zaposleni odlučili su da podrže snimanje muzičkog spota dječijeg hora ‘’Cvrkutići’’ za pjesmu „Gorsko oko“. Pjesma, koja je inače pobjednička pjesma sa dječijeg muzičkog festivala „Naša radost 2020.“ u Podgorici, koju su "Cvrkutići" premijerno izveli u horskom aranžmanu, tokom Portonovi bazara, kada je hor nastupao dva dana.

 

„Za nas je posbna vrsta povezanosti to što možemo podržati trud ove divne djece i njihovih mentora. „Cvrkutići“ su bili važan dio mnogih proslava koje smo imali u našem rizortu i osjećali smo se i obavezanim i privilegovanim da pružimo priliku što većem broju ljudi da uživaju u njihovoj muzici, barem gledajući i slušajući ih na video platformama i društvenim mrežama. Spot je premijerno biti prikazan na Dan državnosti, a imajući u vidu da je hor nastupio u Portonovom tokom programa Dana nezavisnosti, ovo putovanje dobija najlepšu moguću simboliku. Biti očevidac kako ova djeca napreduju i kako im nastupi pomažu da jačaju samopouzdanje u svakom životnom poduhvatu, bio je samo još jedan razlog da budemo pokrovitelj ovog divnog projekta “, rekao je gospodin Rashad Alijev, izvršni direktor kompanije Azmont Investments.

 

Lidija Ivanović, mentorka i dirigentkinja dječijeg hora, iskazala je zahvalnost za svu promociju i finansijsku podršku koju su dobili od tima Portonovi. „Muzika i muzički spotovi koje objavljujemo povezani su direktno sa našom misijom - da promovišemo najviše društvene vrijednosti i naučimo djecu da njihov mali glas može poslati i najjače poruke. Još jednom bih željela da se zahvalim Portonovom na njihovoj stalnoj podršci i razumijevanju koliko je važno podržati lokalne projekte i njegovati lokalne talente “.

 

Ova podrška je samo mali dio aktivnosti, podrške i investicija koje Portonovi pruža lokalnoj zajednici. Kako samo simbioza lokalne zajednice i poslovanja mogu donijeti održivi napredak, Portonovi će nastaviti da podržava i ulaže u lokalnu zajednicu u godinama koje dolaze.

 

Muzički spot premijerno je prikazan 13. jula putem YouTube kanala hora.