Treću godinu za redom – Azmont Stipendijski program za studije Međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta

(1. jun 2018) Sa velikim zadovoljstvom, kompanija Azmont Investments treću godinu za redom otvara konkurs za Azmont Investments Stipendijski program. I ove godine, biće dodijeljeno do 5 stipendija u punom iznosu vrijednosti školarine koje se odnose na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica - Bachelor diploma.

 

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-ju se rade po licenci francuske škole Vatel koja je 2016. godine proglašena najboljom školom u oblasti međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta.

 

Azmont Investments ponosan je na prethodne generacije i blizu 100 studenata koji su već uključeni u međunarodnu praksu, a sa nestrpljenjem očekujemo prvu generaciju diplomaca koji će naredne školske godine dobiti svoje međunarodno priznate diplome i svojim znanjem doprinijeti razvojnim projektima u Crnoj Gori i inostranstvu.

 

“Upravo ovakvi uspjesi budućih mladih profesionalaca u Crnoj Gori čine da mi kao kompanija još čvršće verujemo u dugogoročnu podršku i ulaganje u mlade kadrove koji će svojom ekspertizom i konkurentnim znanjem nastaviti da podižu standarde kvaliteta i ljudskih potencijala u Crnoj Gori”, istakla je menadžer za marketing i komunikacije u kompaniji Azmont Investments, Adrijana Husić.

 

Uslovi konkursa: Pravo učešća na konkursu imaju navršeni srednjoškolci koji žele da se profesionalno usavršavaju u oblasti međunarodnog hotelijerstva i turizma, dok prednost imaju mladi iz Bokokotorskog zaliva i opštine Herceg Novi. Rok za podnošenje dokumentacije na konkurs za 2018/19 godinu je 17. jun 2018. godine.

Više informacija o načinu apliciranja je dostupno na Azmont Web Site-u, u dijelu za Društvenu odgovornost - link

  

O programu Međunarodno hotelijerstvo i menadžment: Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja je i koristi za cijelu industriju jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovajprestižniprogramimazaciljdapomogneudaljemobrazovanjuirazvojuhotelijerstvauCrnojGori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, i to na međunarodnom nivou. Ono što ove studije razlikuje od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naši studenti će istu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa. Nakon završenih studija, studenti dobijaju diplomu crnogorskog univerziteta, kao i EU diplomu međunarodnih studija. Stipendistima će takođe biti ponuđena odgovarajuća pozicija na nekom od projekata koje realizuje kompanija Azmont Investments, kao što je npr. Portonovi rizort.

 

O Vatel licenci: Partnerstvo i zmeđu kompanije Azmont Investments, UDG-ija i Vatel-a koje je uspostavljeno 2016. godine, Crnoj Gori je donijelo međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master programa, studenti će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija.

 

O Azmont Investments-u: Azmont Investments, kompanija sa sjedištem u Crnoj Gori, obavezala se da primijeni svoja najadekvatnija sredstva kako bi ostvarila zacrtanu misiju: stvaranje efikasnog i održivog investicionog portfolija koji je fokusiran na odgovornost, održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje. Azmont Investments je investitor sa jasnom vizijom i ambicijom da bude kompanija svjetske klase koja radi na kreiranju ekskluzivnog višenamjenskog rizorta, po svjetskim standardima, kakav će biti Portonovi. Krajem 2015. godine, koristeći se bogatim iskustvom svojih osnivača, Azmont je odlučio da napravi još jedan korak i uđe u finansijski sektor osnivanjem banke u Crnoj Gori.