Trodnevni Portonovi bazar i podrška Domu zdravlja u Herceg Novom

Tokom predstojećeg prazničnog vikenda, na trodnevnom bazaru humanitarnog karaktera gosti i posjetioci u Portonovom uživaće i slaviti kulturu i tradiciju Herceg Novog.

 

Praznični Portonovi bazar okupiće lokalne vinare, proizvođače slanih i slatkih delicija, zanatlije i male proizvođače preparata za ljepotu i njegu tijela i duha. Prikupljeni prihodi, namijenjeni su Domu zdravlja u Herceg Novom.

 

Posjetioci će moći da probaju i kupe razne lokalne proizvode, uključujući med, masline, pršut, maslinovo ulje, vino, peciva, ručno izrađeni nakit, sapune, lavandu i esencijalna ulja.

 

Tokom dana, svi koji budu dio Portonovi praznične priče, uživaće uz lokalnu muziku i klape, kao i mažoretke koje prati gradska muziku.

 

„Godina za nama, podsjetila nas je na značaj koji zdravstveni radnici imaju u našim društvima, naročito spasavanjima života“, istakao je Rashad Aliyev, izvršni direktor kompanije Azmont Invesments.

 

„Na ovaj način, želimo da se i simbolično zahvalimo i pružimo potrebnu finansijsku podršku Domu zdravlja u Herceg Novom i pomognemo dalje pružanje njege pacijentima kojima je potrebna.“

 

Portonovi će od 21. do 23. maja biti podijeljen u četiri cjeline pa će tako izložba pod vedrim nebom u Hill Side Parku biti organizovana, a umjetnici su ko drugi do djeca. Na Vista ulici, zainteresovani će moći da nađu zanatlije i lokalne proizvođače svijeća, sapuna i Nakita. Boka ulica u Portonovi u naselju mjesto je za uživanje u hrani i piću. Na Marina trgu, svježi ulovi iz Jadranskog mora čekaju ljubitelje ribe i morskih plodova.

 

„Energija i atmosfera koju će svi oni koji budu sa nama osjetiti bilaje povod da organizujemo i jednostavno ove dane nazovemo Portonovi bazar“, prokomentarisao je Aliyev.

“Praznični dan i Dan nezavisnosti služe nam i da se osvrnemo na kulturu i tradiciju, te njihov značaj tok planiramo budućnost. Pozivamo lokalnu zajednicu, i sve ljude iz Crne Gore, da nam se ovoga vikenda pridruže u slavljanju najboljeg što Crna Gora nudi.”, zaključio je Aliyev.

 

 

Portonovi bazar se organizuje od petka, 21. maja do nedjelje 23. maja, svakog dana od 10 do 20 časova.